6 luni de proteste în ger, vânt, ploi și caniculă!

0
265

S-au împlinit șase luni de când minerii și energeticienii protestează în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Au fost 6 luni pline în care angajați CEO nu au ținut cont de faptul că afară era ger, ninsoare, ploaie sau acum… caniculă. Este vorba despre un timp îndelungat în care nu au făcut altceva decât să lupte pentru drepturile lor, fiind vorba despre Legea privind reducerea vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor care a fost adoptată în urma votului care a avut loc la Camera Deputaților.

Acum se mai așteaptă doar promulgarea legii de către președintele României, Klaus Iohannis.

Astăzi, cu ocazia împlinirii a 6 luni de când minerii și energeticienii stau în Piață, Manu Tomescu a postat un mesaj pe pagina sa de socializare.

 

“8 februarie 2021 – 8 iulie 2021.

Astăzi se împlinesc fix 6 luni de proteste pentru recunoașterea prin lege a grupei de muncă în condiții speciale, condiții în care muncesc minerii și energeticienii din România!

6 luni pe ger, pe vânt, pe ninsori și ploi, apoi pe caniculă sau ploi torențiale, noi cei câțiva oameni care am protrstat zi de zi în Piața Prefecturii din Tg-Jiu, am sperat, am luptat, am strigat și nu am cedat!

Chiar dacă am fost jigniți, umiliți, ironizați, intimidați și acuzați pe nedrept de tot felul de manipulări, noi ne-am luptat în continuare pentru drepturile noastre și iată-ne astăzi așteptând PROMULGAREA, având speranța că în sfârșit generațiile de mineri și energeticieni care am mai rămas să muncim în C.E.Oltenia, o să fim și noi în sfârșit încadrați în legea pensiilor, la grupa de muncă în condiții speciale!

Cred că până la urmă au înțeles cu toții faptul că minerii și energeticienii din C.E.Oltenia merită și trebuie încadrați corect în lege, pe condițiile în care muncesc, iar continuitatea activității în C.E.Oltenia ține exclusiv de Guvernul României, ci nu de condiționarea drepturilor noastre!

Dacă Guvernul României are nevoie de minerii și energeticienii din C.E.Oltenia pentru siguranța Sistemului Energetic Național, atunci trebuie, în primul rând, să facă angajări și să întinerească forța de muncă din această ramură de activitate, să facă investiții reale și consistente în instalațiile și utilajele din subunitățile companiei și nu în ultimul rând să mărească salariile minerilor și energeticienilor, dacă vor să demonstreze că îi respectată pe acești SPECIALIȘTI!

Vă salut pe toți și vă doresc numai bine!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here