Aleasă primăriță, dar fără mandat valid!

0
314

Irina Cojocaru a fost aleasă primărița orașului Bumbești Pițic pe 27 iunie, însă, cu toate acestea, mandatul său nu a fost validat de instanță. Aceasta a câștigat alegerile parțiale fiind aleasă cu peste 59% din voturi.

Din primele informații se pare că Judecătoria Novaci a respins, marți, validarea alegerii în funcția de primar al comunei Bumbești-Pițic a liberalei Irina Cojocaru. „Invalidează alegerea în funcţia de primar al Comunei Bumbești-Pițic a doamnei Cojocaru Irina – candidat al Partidului Naţional Liberal. Prezenta încheiere se comunică prefectului judeţului Gorj, secretarului general al comunei BumbeștiPițic şi primarului a cărui mandat a fost invalidat, doamnei Cojocaru Irina. Cu drept de apel la Tribunalul Gorj în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică. Cererea pentru exercitarea căii de atac se va depune la Judecătoria Novaci. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi, 06.07.2021”, potrivit sentinței Judecătoriei Novaci.

Această sentință poate fi contestată, pentru moment nefiind cunoscute motivele care au stat la baza luării acestei decizii.

Potrivit unor surse, în Monitorul Oficial nu a fost publicat încă raportul detaliat al veniturilor și cheltuielilor electorale, motiv pentru care instanța nu a validat mandatul primăriței, deși au fost prezentate documentele de la AEP.

Pentru a putea să fie validat mandatul acesteia trebuie să fie depus un raport detaliat al veniturilor și cheltuielilor electorale, potrivit legii privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. Invalidarea alegerii primarului se poate pronunța în cazul în care se constată, potrivit legii privind alegerea autorităților administrației publice locale, încălcarea condițiilor de eligibilitate sau dacă alegerea acestuia s-a făcut prin fraudă electorală.

Irina Cojocaru va contesta decizia la Tribunalul Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here