Alpinist fără degete dat dispărut

0
314

Alpinist fără degete dat dispărut. Este povestea unui bărbat sud-coreean, faimos, care și-a pierdut degetele de la mâini din cauza degerăturilor în urmă cu 30 de ani, dar care..din păcate acum este de negăsit.

Acesta a dispărut în timpul coborârii de pe un munte din Pakistan, informează BBC.

Bărbatul tocmai escaladase vârful Broad Peak (8.047 metri) din munții Karakoram și se crede că a căzut într-o crevasă în timpul coborârii.

În urma escaladării vârfului Broad Peak, Kim Hong-bin a devenit prima persoană din lume cu dizabilități care a escaladat cele mai înalte 14 vârfuri din lume, toate peste 8.000 de metri înălțime.

Din păcate, el nu a fost găsit în operațiunea inițială de căutare și se organizează o căutare mai extinsă.

Kim Hong-bin a rămas fără degetele de la mâini în 1991, după ce i-au degerat în timpul unei urcări în Alaska și au trebuit să fie amputate.

Cel mai probabil alpinistul sud-coreean a alunecat și a căzut într-o crevasă, în timp ce cobora pe partea chineză a muntelui în condiții meteo dificile, a declarat Karrar Haidri, secretarul Clubului Alpin Pakistanez.

„De atunci nu mai avem informații despre el”, a spus Haidri pentru Associated Press, adăugând că operațiunea de căutare de marți este sprijinită de ambasada sud-coreeană din Islamabad.

Potrivit lui Haidri, vor fi folosite și elicoptere pentru localizarea lui Kim Hong-bin, „când vremea o va permite”.

Alpinistul sud-coreean a intrat în istorie, duminică, după ce a escaladat Broad Peak, cucerind astfel cele mai înalte 14 vârfuri din munții Himalaya.

De asemenea, el a escaladat în 2007 muntele Everest, cel mai înalt din lume, aflat la granița dintre Nepal și China.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here