Angajatori din Târgu Jiu amendați

0
203

S-au aplicat amenzi drastice pentru două firme din județul Gorj unde, inspectorii ITM Gorj, au depistat nereguli, două persoane prestând activitate în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial.

Angajatorii sunt din Târgu Jiu și au ca domenii de activitate transporturi rutiere și activități ale cluburilor sportive.

Inspectorii de muncă au efectuat 54 de controale, săptămâna trecută, care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate 19 amenzi contravenționale în cuantum de 100.000 de lei și dispuse 117 măsuri de remediere a deficiențelor constatate. „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj atrage atenția angajatorilor să respecte prevederile Ordonanței de Urgență numărul 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, fiind vizate, cu prioritate, activitățile desfășurate în spații deschise”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here