Au fost puse sub sechestru peste 600 de mașini

0
373

Verificări de amploare au avut loc în Arad după ce autoritățile urmăreau de ani de zile o rețea de traficanți. În urma cercetărilor s-a luat hotărârea să fie puse sub sechestru peste 620 de mașini, camioane și tractoare.

Cei de la DIICOT au desfășurat mai multe percheziții la membrii unei rețele de contrabandă cu țigări care controla piața din vestul României și „exporta” marfă și în țările occidentale. Printre acestea se numără și o mașină de lux Ferrari, găsită la unul dintre lideri. 23 de persoane au fost reținute în acest caz.

De asemenea, s-a luat hotărârea punerii sub sechestru și a 360 de suprafețe de teren și 50 de case și apartmente care ar fi fost cumpărate, de-a lungul timpului, din banii obținutți din contrabandă.

În acest caz, anchetatorii au făcut ieri 157 de percheziții, însă liderii grupării nu au fost găsiți. 23 de persoane au fost reținute în acest caz și vor fi duse în instanță cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit celor de la DIICOT, rețeaua de traficanți cu peste 100 de persoane a fost creată în 2017, în Arad.

„Profitând de diferența semnificativă a prețului de piață a țigaretelor provenite din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, față de prețul celor din spațiul Uniunii Europene, a achiziționat cantități importante de țigarete pe care le-au introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal și comercializarea lor în România și alte țări din vest-europene, aducând astfel prejudicii bugetului consolidat al statului și obținând sume impresionante de bani”, se transmite printr-un comunicat de presă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here