Urmează aproximativ 2.000 de concedieri pe an la CEO

0
361

Mii de persoane vor pleca din Complexul Energetic Oltenia. Este scenariul sumbru anunțat de premierul României, Florin Cîțu, care spune că nu mai puțin de 6.484 de persoane vor pleca, adică 1621 de oameni concediați pe an, până în 2025.

Acesta a ținut să menționeze faptul că a adoptat ordonanța privind acordarea venitului de completare pentru cei disponibilizați, şi că, în următorii patru ani, vor rămâne fără slujbe 9.000 de oameni.

,,Este vorba de categoriile de persoane disponibilizate – vorbim de cele din Valea Jiului sau din zona minieră – care o să beneficieze de măsuri de protecție socială, din cadrul operatorilor economici care sunt afectaţi de politica de decarbonare a Uniunii Europene, întrucât utilizează combustibili fosili, precum şi persoanele care urmează a fi disponibilizate din cadrul exploatărilor miniere uraniu neperformante din cadrul Companiei Naţionale a Uraniului SA. Este un program pe care l-am prezentat deja, care se derulează până în 2030, şi prin acest act normativ începem şi alocăm sumele respective pentru persoanele disponibilizate”, a spus Florin Cîţu într-o conferinţă de presă.

Așadar, peste 2.200 de mineri vor pleca de la Complexul Energetic Hunedoara, 282 de persoane de la Compania Națională a Uraniului și 6.484 de persoane de la Complexul Energetic Oltenia”, a mai adăugat premierul.

Toate aceste concedieri vor avea loc până în 2025.

Manu Tomescu, vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari, a avut un atac dur asupra premierului României, dar și asupra a doi parlamentari de Gorj.

,,CINE ÎNCHIDE COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA !? Premierul României, Florin Cîţu, declară clar ca lumina zilei că 6.484 de persoane vor fi DISPONIBILIZATE de la Complexul Energetic Oltenia, până în anul 2025! Adică mai mult de jumătate în mai puțin de 4 ani! Iată încă o dovadă clară care ne arată câte locuri de muncă se vor pierde și câți oameni sunt dați afară în mai puțin de 4 ani, prin PLANUL DE RESTRUCTURARE asumat de Guvernul României prin Ministerul Energiei! Alooo….!!! Domnii deputați ai PNL, Vîlceanu și Pecingină, și domnilor baroni de federații sindicale, cine închide C.E. Oltenia!? Dacă nu eram noi, cei câțiva, care ne-am luptat pentru încadrarea activității minerilor și energeticienilor din C.E. Oltenia la condiții speciale de muncă în legea pensiilor, voi ați fi fost în stare să lăsați oamenii șomeri la drumul mare, cu vârste de peste 52 de ani! Să vă fie rușine!” a scris pe pagina sa de socializare, Manu Tomescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here