Decese provocate de noua tulpină. Cresc cazurile!

0
185

Noua tulpină de coronavirus a început să facă victime în România. Cazurile confirmate cu această tulpină sunt tot mai mari de la o zi la alta, numărul acestora ajungând în România la 87.

Au fost anunțate trei decese ale unor persoane nevaccinate împotriva coronavirusului.

Institutul Național de Sănătate Publică transmite că 49 cazuri de infectare cu varianta Delta se află în 18 focare, dintre care 13 familiale (22 cazuri) și 5 de colectivitate (27 cazuri), din 7 județe: Argeș (3), Bacău (1), Brașov (1), Dolj (4), Ilfov (3), Iași (1), Teleorman (1) și București (4). „Dintre cazurile din focare, pentru 4 a fost menționat istoricul de călătorie într-o zonă cu transmitere comunitară susținută a variantei Delta (3 în India), respectiv 1 în Finlanda. 36% (31 cazuri) nu au nicio legătură epidemiologică menționată. 6% (5 cazuri sporadice) au istoric de călătorie, din care 2 în UK, 1 în Turcia, 1 în Irlanda și 1 este angatul unei firme de transport internațional; 2% (2 cazuri) au refuzat colaborarea cu DSP”, transmite INSP.

În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta, mai anunță INSP.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here