Garda Forestieră Națională s-a înființat!

0
233

Garda Forestieră Națională s-a înființat! Este decizia care a fost luată miercurea trecută. Cel care a făcut acest anunț a fost Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Acesta spune că măsura a fost luată pentru obținerea unor rezultate mai bune în lupta împotriva infracționalității de mediu, în special a tăierilor ilegale de păduri, potrivit Mediafax.

„Această măsură vine ca urmare a evoluției continue a activităților în domeniul silvic, în vederea obținerii unor rezultate mai bune în lupta împotriva infracționalității de mediu, în special a tăierilor ilegale de păduri, dar și pentru întărirea capacității de control și monitorizarea fondului forestier”, a transmis ministrul Barna Tanczos.

Aceasta este o instituţie publică ce va funcţiona ca structură de specialitate a administraţiei publice centrale care răspunde de silvicultură, cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat și se va afla în subordinea autorităţii publice centrale pentru silvicultură.

Principalele atribuții ale Gărzii Forestiere Naționale constau în:

 • coordonarea activității gărzilor forestiere;
  • avizarea propunerilor de acte normative emise de gărzile forestiere;
  • controlarea aplicării regimului silvic în fondul forestier național și în vegetația forestieră din afara fondului forestier național;
  • controlarea aplicării regimului cinegetic în fondul cinegetic național;
  • controlarea trasabilității materialelor lemnoase, conform prevederilor legale în vigoare;
  • realizarea de sinteze și analize de risc privind fondul forestier național și fondul cinegetic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here