Lupta continuă! Își vor înapoi pensiile speciale!

0
368

Lupta pentru ca parlamentarii să-și primească în continuare pensiile speciale, continuă!

Așadar, în prezent, dosarul lui Florin Cârciumaru, fostul senator, a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care va decide care este, de fapt, instanţa competentă să judece acest dosar.

„Admite excepţia necompetenţei materiale invocată din oficiu. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Gorj – Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Constată ivit conflict negativ de competenţă între cele două instanţe. Înaintează dosarul la Î.C.C.J. – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal în vederea soluţonării conflictului. Fără cale de atac”, a transmis Curtea de Apel Craiova.

După ce parlamentarii s-au plâns în nenumărate rânduri că își vor înapoi pensiile speciale, și dosarele celorlalți, cel mai probabil, vor ajunge la Curtea Supremă care va tranșa conflictul de competență dintre cele două instanțe și va decide cine să judece procesul.

În trecut, dosarele acestora au ajuns atât la Tribunalul Gorj, cât și la Curtea de Apel Craiova, cele două instanţe susţinând că nu au competenţa să judece acest caz.

Alți opt foști parlamentari de Gorj au deschis procese pentru redobândirea pensiei speciale. Și în cazul lor, instanța de la Gorj a decis mutarea dosarului pe rolul Curții de Apel Craiova. Pe viitor se va stabili ce se va întâmpla cu acestea.

Cu doar câteva luni în urmă Scarlat Iriza, fostul parlamentar de Gorj, declara că nu poate trăi cu suma de ”doar 3.200 de lei”, lunar.

Scarlat Iriza, fost deputat și senator, spune că de când s-au anulat aceste indemnizații, suma pe care o primea lunar era una îndestulătoare, fiind ridicată undeva în jur de 20 de mii de lei, pe când, acum încasează lunar doar 3.200 de lei. Iriza spune că ”nu poate trăi cu banii aceștia”, având în vedere că pe timpul mandatelor de senator și deputat a fost privat de anumite funcții care, în prezent, îi puteau crește pensia lunară.

Noua fosti parlamentari gorjeni au ales sa conteste aceasta decizie in instanta, iar Raluca Turcan, ministrul Muncii, a cosniderat situatia drept ”un gest rusinos”.

Cei nouă parlamentari de Gorj sunt  Dan Ilie Morega, Florin Cârciumaru, Vasile Popeangă, Ștefan Popescu Bejat, Elvira Șarapatin, Scarlat Iriza, Ion Mocioi, Constantin Drumen și Aurică Popescu.

Pe 17 februarie, plenul reunit al Parlamentului a votat proiectul de lege al PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru deputați și senatori, după ce comisia de statut a respins cele două inițiative legislative ale PNL și USR. Cu 357 de voturi pentru și niciun vot împotrivă, eliminarea pensiilor speciale a fost adoptată.

Această decizie a fost una care a stârnit discuții, iar foștii parlamentari s-au revoltat.

Până în luna martie, peste 800 de foști senatori și deputați au încasat pensii speciale, bugetul alocat fiind de circa 40 de milioane de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here