Promisiuni peste promisiuni.! Pe unde vor face drumul expres Craiova-Târgu Jiu?!

0
309

Pe unde va fi făcut drumul expres Craiova-Târgu Jiu sau.. o altă întrebare mai bună ar  fi : Va mai fi făcut acest tronson de drum?! Promisiunile au fost făcute de mult timp, însă totul a fost din vorbe și pe hârtie, mai departe, nu s-a concretizat nimic cum s-a întâmplat cu multe alte investiții de la nivelul orașului, dar și al județului.

Din nou s-a discutat traseul dumului expres Craiova Târgu Jiu. Azi, așadar, s-au prezentat la PrefecturA Gorj, 8 variante pentru acesta tronson de drum.

Din toate variantele expuse, doar două s-au dovedit a fi convenabile.Cele două variante ar fi ca drumul expres să treacă prin Târgu-Cărbunești sau pe la Rovinari, însă decizia finală se va discuta în cadrul unei întâlniri la Craiova, declară prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega. ”S-a venit cu 8 variante de traseu, iar din acestea au rămas două variante în picioare. Rămâne să se stabilească la Craiova varianta optimă de șosea. O variantă ar fi Craiova – Filiași – Turcen i- Rovinari și Târgu Jiu, iar cea de-a doua pe Târgu Cărbunești. După ce se va lua o decizie, se va trece la proiectarea drumului”.

Acesta a mai spus că firma care proiectează drumul a cerut primăriilor un plan urbanistic. ”Cei care au firma de proiectare au cerut primăriilor planurile urbanistice. În funcție de traseul autostrăzii, vor exista terenuri în intravilan și extravilan. Cred că în cel mult 2- 3 săptămâni varianta va fi definitivată”, a mai spus prefectul.

Răducan Morega speră ca varianta aleasă să fie cea cu Târgu Cărbunești. ”Din punctul meu de vedere, șoseaua ar trebui să vină pe Târgu Cărbunești. De la Craiova la Filiași este deja un drum pe patru benzi. Asta ar însemna să dublăm, dar rămâne să vedem și să discutăm”.

Valoarea contractului este de peste 20 de milioane de lei fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here