S-a prăbușit cascada, s-a prăbușit și turismul

0
341

S-a prăbușit cascada, s-a prăbușit și turismul. Este realitatea crudă în care se află comercianții din zona Cascadei Bigăr, o atracție turistică pentru zeci de mii de turiști.

După ce la Cascada Bigăr s-a prăbușit în urmă cu o lună, s-a produs și un impact negativ asupra turismului din zonă. Numărul oamenilor care au vizitat cascada a scăzut aproape la jumătate, în timp ce comercianţii se plâng de pierderi şi mai mari.

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa au declarat pentru Agerpres că numărul vizitatorilor plătitori – adică persoanele care achită 5 lei pentru a intra în locul amenajat din Rezervaţia Bigăr – este la 58% faţă de perioada de dinaintea prăbuşirii peretelui cascadei.

O persoană care deţine parcarea privată din vecinătate, singura în care turiştii pot opri maşinile, spune că scăderea numărului de vizitatori este de cel puţin cinci ori. Acesta a precizat pentru Agerpres că într-o zi de weekend înainte de prăbuşirea peretelui cascadei avea în jur de 500 de maşini în parcare, unde taxa e de 10 lei pe zi, iar în prezent are sub 100 de maşini.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here