Și-a pierdut din nou funcția de director

0
253

Și-a pierdut din nou funcția de director. Este vorba despre Nicolae Negrea, directorul APIA Gorj, care și în trecut a fost declarat incompatibil de mai multe ori, dar a recâștigat-o în instanță.

Așadar, Negrea nu mai este director adjunct la APIA Gorj din 1 iunie. Acesta a contestat în instanță decizia „privind încetarea de drept a raportului de serviciu din funcția publică de director executiv adjunct, gradul II, în cadrul Centrului Județean Gorj al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, începând cu data de 01.06.2021, în mod unilateral, până la pronunțarea instanței de fond”.

Tribunalul Gorj i-a admis acțiunea. „Admite acţiunea promovată de reclamantul Negrea Constantin, în contradictoriu cu pârâta Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Suspendă executarea Deciziei nr. 1388/28.05.2021 emisă de directorul general al APIA, până la pronunţarea instanţei de fond. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Gorj”, se arată în minuta sentinței din 5 iulie.

Se pare că este a patra sancțiune disciplinară pe care o primește în decursul a unui an și jumătate pentru aceeași faptă, respectiv pentru starea de incompatibilitate în care s-a aflat în perioada 15.11.2013 – 06.03.2015.

După ce Nicolae Negrea a renunțat la postul de director plin, apoi a fost sancționat disciplinar cu diminuarea cu 5% a drepturilor salariale pe o perioadă de 3 luni, mai apoi și-a pierdut serviciu, dar instanța l-a reintegrat pe funcție.

Acum, a rămas iarăși fără loc de muncă. „Ca o consecință directă a încetării raportului de serviciu începând cu data de 01.06.2021 prin Decizia nr. 1388/28.05.2021, reclamantul precizează că a pierdut toate drepturile dobândite de-a lungul carierei profesionale, imposibilitatea încadrării juridice în prevederile Legii nr. 76/2002, actualizată, de acordare a unei indemnizații de șomaj, fiind lipsit de realizarea unor venituri financiare absolut necesare de trai și întreținere, de menținere a stării de sănătate pentru acesta și membrii familiei”.

Persoanele declarate incompatibile nu mai au dreptul de a exercita o funcție sau o demnitate publică timp de trei ani, potrivit ANI.

În cazul lui Negrea, interdicția ar fi până în aprilie 2023.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here