Vin furtunile în România!

0
414

Vin furtunile în România!

Se anunță 13 coduri roșii de ploi și furtuni, emise într-o singură zi.

Astăzi, ANM a emis 13 coduri roșii și 12 portocalii, toate pentru ploi și vijelii puternice iar avertizările de vreme severă se mențin și în zilele următoare.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni mai multe avertizări de vreme extremă.

De la ora 14:00 până mâine dimineață la ora 10:00 va fi cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei iar spre seară în Banat, în cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei. Vor fi averse, fenomene electrice, vijelii și grindină iar în scurt timp cantitățile de apă vor trece de 60-80 de l/mp.

Totodată, sunt vizate județele Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Iași și Bacău.

Furtuni vor fi și în zilele următoare.De mâine dimineață, de la ora 10:00, până pe 21 iulie la ora 12:00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Cea mai mare parte a țării, în nord, nord-est, centru, în sud-est și la munte vor fi averse, fenomene electrice, vijelii și grindină. Inclusiv în Capitală vor fi astfel de fenomene, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 70 de l/mp

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here